Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies
Aanpak

Samen leren

Nu de invoering van de jeugdwet een feit is, roept dit in de dagelijkse praktijk allerlei vragen op,met name in de toegang en toeleiding naar jeugdhulp. Uiteindelijk is bijna overal wel een antwoord op te vinden. De hoeveelheid fact-sheets en richtlijnen en handreikingen groeit met de dag. En dan is de praktijk meestal toch nog wat weerbarstiger.

Om tegemoet te komen aan de vele vragen en theorie, regelgeving en praktijk met elkaar in verband te brengen heeft Stade Advies samen met Schulinck een 2-daagse masterclass ontwikkeld voor gemeenten die werken met lokale teams en/of Centra voor Jeugd en Gezin. Omdat hier veel belangstelling voor was is de masterclass al enige malen herhaald en/of incompany aangeboden.

De 2-daagse masterclass is vanuit de praktijk ontwikkeld en wordt juridisch onderbouwd zodat een optimale mix ontstaat tussen de dagelijkse praktijkvragen en wat de jeugdwet daarin aangeeft. De masterclass is voor iedereen die een leidinggevende of beleidsondersteunende rol heeft in de gemeentelijke toegang en toeleiding voor jeugdigen.

Bijvoorbeeld:

  • beleidsambtenaren Jeugd
  • gemeentelijke regisseurs/leidinggevenden
  • (account)managers
  • coördinatoren CJG
  • gemeente juristen
  • teamleiders lokale (sociale)(jeugd)teams

 

Voor meer informatie: website schulinck

 

Rudy Bonnet BAA Senior Adviseur, Trainer, Coach

Gerelateerde aanpak Aanpak

Netwerken jeugd verbinden

Welke netwerken formeren zich rond het gezin en hoe zorg je voor een goede onderlinge afstemming?

Meer

Gerelateerde aanpak Aanpak

SWOT analyse: in kaart brengen toegankelijkheid voor jeugd

Hoe krachtig is uw toegang ingericht?

Meer

Gerelateerde aanpak Aanpak

Projectleider Jeugd

Leiding geven aan verandering

Meer

Gerelateerde aanpak Aanpak

Regionaal afwegingskader jeugd

Handreiking voor gemeenten en professionals hoe zij met elkaar tot een verantwoorde toeleiding naar jeugdhulp kunnen komen.

Meer