De vraag
Mijn opdrachtgever heeft aangekondigd dat ze stopt met automatisch subsidiëren en dat ze vanaf volgend jaar onze werkzaamheden gaat aanbesteden. Of bent u al gevraagd om mee te doen in een aanbestedingstraject, omdat u in uw omgeving bekend staat als een organisatie die echte resultaten weet te boeken? Of wilt u uw markt vergroten door via aanbesteding nieuwe opdrachten bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers te verwerven?
Onze aanpak
Samen met onze opdrachtgever kijken we wat uw motivatie is om met aanbesteden aan de slag te gaan. Wij kijken wat u al in huis heeft en wat er nog moet gebeuren om enige kans van slagen te hebben in een aanbesteding. Hieruit volgt een stappenplan dat wij samen met de opdrachtgever implementeren. Zoekt u een bureautje dat even snel voor u een offerte in aanbesteding uitbrengt, dan kunt u beter een website verder gaan. We gaan er vanuit dat kennis van en ervaring in aanbestedingstrajecten noodzakelijk is om in eigen huis te hebben voor een maatschappelijke organisatie die ook op langere termijn wil overleven.
Casus
Samen met de accountmanagers en een aantal sleuteluitvoerders van een grote maatschappelijke organisatie hebben we een aantal analysesessies gehouden. In deze sessies hebben we geslaagde en mislukte aanbestedingstrajecten geanalyseerd. Samen hebben we in beeld gebracht waar de successen aan te wijten waren en waar de faalfactoren lagen. Vervolgens hebben we gekeken op welke hiervan de organisatie wel en op welke ze geen invloed kon hebben. De accountmanagers zijn vervolgens getraind om deze beïnvloedbare factoren goed te verwoorden in hun offertes en gesprekken met aanbestedende diensten.