Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Interactief participatietraject De Bilt

Stade Advies voerde op verzoek van Woonstichting SSW in De Bilt een interactief traject met bewoners uit voor de vernieuwing van het Burgemeester van Heemstrakwartier.

Gekozen werd voor een bewonersonderzoek in combinatie met een klankbordgroep, om een goed beeld van de bewonerswensen te krijgen en de betrokkenheid van de bewoners bij de toekomst van de buurt te versterken. Begonnen werd met de vorming van de klankbordgroep van geïnteresseerde bewoners, die de sterke en zwakke kanten van hun woningen en de woonomgeving in beeld brachten. De conclusies en aanbevelingen van de klankbordgroep waren uitgangspunt voor een schriftelijke enquête onder alle bewoners van de wijk. De aanpak met een klankbordgroep en de betrokkenheid van de bewonerscommissie leidden ertoe dat de bewoners op een positieve manier betrokken raakten bij het onderzoek. Dat resulteerde in een hoge respons bij de enquête en een positieve houding van de bewoners wat betreft de vernieuwing van de buurt. De uitslag van de enquête bleek een goede basis voor de ontwikkeling van het renovatieplan en de herindeling van de woonomgeving.