Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

De verhuisadviseur senioren slaat aan

2 mei 2017 door Claartje Sadee

De Verhuisadviseur Senioren biedt hulp en advies aan senioren in Utrecht en Nieuwegein met een verhuiswens naar een beter passende woning. De dienstverlening varieert van een oriënterend gesprek tot het intensief begeleiden bij het vinden van een andere woning. Het concept blijkt in de duidelijke behoefte te voorzien en wordt in steeds meer gemeenten ingevoerd.

Verhuisadviseur senioren
Voor meer informatie zie de website Verhuisadviseur senioren

Factsheet
Er zijn allerlei redenen om de verhuizing uit te stellen. Bang voor een hoge huurprijs, een onaantrekkelijk woningaanbod, onbekendheid met het woonruimteverdeelsysteem en de rompslomp van een verhuizing op de oude dag: senioren ervaren nog steeds veel drempels bij het verhuizen naar een andere woning. Sterker nog, slechts weinigen nemen zelf initiatief in het actief zoeken naar geschikte en aantrekkelijke woonruimte. Het Kenniscentrum Wonen-Zorg heeft daarom vorig jaar met een factsheet gepubliceerd om de doorstroom te bevorderen door de inzet van een seniorenmakelaar.
Lees verder bij Kenniscentrum Wonen-Zorg

Stade Advies
De Verhuisadviseur Senioren is in 2013 ontwikkeld door Stade Advies in opdracht van de gemeente Utrecht en de STUW (Stichting Utrechtse Woningcorporaties). Sinds 1 mei 2016 zijn wij tevens werkzaam voor de gemeente Nieuwegein en de Nieuwegeinse woningcorporaties.
Werkt u bij een gemeente of woningcorporatie en overweegt u het aanstellen van een verhuisadviseur of wooncoach?

Neem voor informatie en advies contact op met
Claartje Sadée,
c.sadee@stade.nl

De verhuisadviseur senioren slaat aan

Verhuisadviseur voor senioren in Utrecht

Lees meer