Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Digitale huiskamer van het Schakelteam in Almere: alleen maar toch samen

10 november 2020

Het Schakelteam in Almere heeft een verbindende functie en is er voor mensen met psychische kwetsbaarheid en voor iedereen die daar mee te maken heeft. Het Schakelteam bestaat uit medewerkers met verschillende expertises, waaronder een ervaringsdeskundige. Het Schakelteam is een ‘levende’ sociale kaart die je de weg wijst en mensen met elkaar in contact brengt zodat ze samen op kunnen trekken.

In deze roerige tijd ligt isolatie en eenzaamheid op de loer. Om inclusie in de wijk te bevorderen en om zichtbaar te zijn is het Schakelteam veel te zien in de wijken en is er bijvoorbeeld een wandelgroep. Op 31 oktober jl. heeft het Schakelteam een digitale huiskamer georganiseerd. 22 mensen kwamen samen met behulp van Zoom. Voorafgaand hebben de schakelaars alle deelnemers persoonlijk een pakketje bezorgd met allerlei lekkernijen, samengesteld door lokale ondernemers. Het bezorgmoment is ook gebruikt om het installeren van de Zoom-app te begeleiden. Tijdens de bijeenkomst kreeg iedereen de gelegenheid om te vertellen hoe het met hem of haar gaat en met behulp van de bekende Pickwick-theezakjes met vragen, kwam de groep los.

Een greep uit de reacties: “Ik heb het gevoel dat jullie bij mij in de huiskamer zitten.” en “Ik hoef niet meer naar de psycholoog, ik heb nu het Schakelteam.” Alle deelnemers waren blij verrast en vinden het belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven. Mensen die elkaar niet kenden hebben afgesproken om in contact te blijven en nieuwe vriendschappen zijn gesloten. Kortom, het was een groot succes en de digitale huiskamer wordt zeker gecontinueerd.

Nieuwsgierig geworden? Stade Advies heeft veel ervaring op het gebied van het opbouwen van sociale infrastructuur en kan dit ook in jouw wijk realiseren. Kijk op www.schakelteam-almere.nl of op www.stadeadvies.nl voor meer informatie of neem direct contact op met projectleider Erik Vermathen.

Erik Vermathen
Directeur Stade Advies
Email: e.vermathen@stade.nl
Tel: 06 10 93 94 04