Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Hoe gaat het met De Verhuisadviseur in tijden van Corona?

7 mei 2020

Het persoonlijke contact is een belangrijk onderdeel van onze begeleiding van senioren in hun zoektocht naar passende woonruimte. Onze doelgroep heeft graag een gezicht bij de naam. Met de invoering van de nieuwe maatregelen in verband met de coronapandemie is deze vorm van contact helaas tijdelijk onmogelijk. Voor bestaande cliënten is het verschil gering, omdat na de intake het contact veelal telefonisch en/of per mail verloopt. Bij nieuwe aanmeldingen is het iets lastiger. Deze groep geeft vaak aan toch liever iemand persoonlijk te zien/spreken en wil derhalve wachten tot huis- en kantoorbezoeken weer mogelijk zijn. Ons aanbod voor een telefonische intake wordt regelmatig afgewezen. Wij proberen desalniettemin de belangrijkste gegevens wel alvast te noteren, zodat de begeleiding opgestart kan worden. Nieuwe cliënten vinden dit prima, als er dan later nog maar een persoonlijk intake volgt.

Uiteraard hebben wij gezocht naar mogelijke oplossingen om het vertrouwen van onze bestaande cliënten in ons te waarborgen. Als team hebben wij regelmatig contact met elkaar middels een groepsapp en Zoom/Teams, en overleggen we hoe we deze periode zo goed mogelijk kunnen doorkomen. Tot zover loopt niemand tegen grote problemen aan.

We merken dat cliënten af en toe een extra telefoontje om te vragen hoe het met ze gaat enorm waarderen. Hier is vooral nu behoefte aan.

Tegen de verwachting in, zien wij dat het aanscherpen van de maatregelen onze cliënten slechts in beperkte mate heeft beïnvloed. Een deel van onze cliënten die in de risicogroep vallen, geeft wel aan de verhuiswens liever even uit te stellen in verband met corona. Zij vinden het idee van een verhuizing op dit moment toch een beetje eng. Begrijpelijk natuurlijk. Dit geldt echter zeker niet voor de gehele groep.

Vanwege het coronavirus hebben de woningcorporaties de verhuurprocessen gewijzigd. Ook voor ons is dat soms even zoeken, want per corporatie kunnen de genomen maatregelen anders zijn. Er worden bijvoorbeeld geen groepsbezichtigingen meer gepland, kandidaten krijgen de mogelijkheid de woning alleen te bezichtigen. Voor veel van onze cliënten geeft deze maatregel voldoende vertrouwen, waardoor zij hun verhuiswens niet uitstellen. Wij hebben sinds de invoering van de coronamaatregelen dus ook al een paar verhuizingen kunnen realiseren!

Wij blijven ons als team ook in deze tijden volledig inzetten voor onze cliënten en hervatten de persoonlijke contacten zodra dit weer mogelijk is. In de tussentijd houden wij het digitale contact warm.

Al met al hebben wij de indruk dat deze manier van werken geen onoverkomelijke problemen met zich meebrengt. Wij maken er met zijn allen het beste van. Ook zijn wij ontzettend trots op onze vrijwilligers, die zich onder deze omstandigheden volledig blijven inzetten! Dikke pluim voor onze vrijwilligers!

Jiska Ruis
Senior Adviseur Wonen Stade Advies
Email: j.ruis@stade.nl
Tel: 06 53 21 51 38