Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Kamer tegen gedwongen observatie verwarde personen

9 februari 2017 door Rudy Bonnet BAA

Een meerderheid van de Tweede Kamer ziet niets in het plan van minister Schippers om verwarde personen drie dagen gedwongen op te laten nemen voor observatie. De PvdA vindt dat de opvang en begeleiding van verwarde personen eerst moet verbeteren voor tot dwangopvang mag worden overgegaan, zegt Kamerlid Bouwmeester.

Schippers wil dat verwarde personen drie dagen gedwongen kunnen worden opgenomen voor observatie. Ook wil ze dat psychiatrische patiënten die een gevaar vormen gedurende achttien uur gedwongen kunnen worden om medicijnen in te nemen.
De maatregel van Schippers is volgens de SP alleen maar een manier om lastige mensen van de straat te houden. Kamerlid Renske Leijten zegt dat observatie geen oplossing is als er geen behandeling wordt gegeven. PvdA-Kamerlid Bouwmeester onderschrijft dat. “Wij zijn hier vanaf de aankondiging al kritisch over geweest. Gedwongen opvang kan verwarde mensen extra schade toebrengen. Daar kunnen we niet lichtvoetig mee omgaan”, aldus Bouwmeester.
Een meerderheid in de Tweede Kamer is wel voor de crisismaatregel van achttien uur.

Bron: NOS.nl

Stads brede inloopvoorziening
Stade Advies start samen met de maatschappelijke partners in een grote gemeente de realisatie van een stads brede inloopvoorziening. Hiermee wil de gemeente de inloopfunctie zoals deze is overgekomen van de AWBZ innoveren en door-ontwikkelen naar een algemene voorziening, gericht op participatie en inclusie van de doelgroep.