Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Kwaliteit van samenleven inspireert meer dan alle talkshows

7 mei 2020

De laatste weken werd het mij met alle ellende weer eens heel erg duidelijk hoe fijn het is om samen met mijn collega’s aan het werk te zijn met al die verschillende opgaven in het sociale en publieke domein. Al bijna 30 jaar is onze missie om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van samenleven, maar soms vallen nut en noodzaak daarvan nog meer op dan anders. De praktijk inspireert mij meer dan alle cijfers en talkshows.

We zijn in deze periode o.a. bezig met wat corona betekent voor de maatschappelijke opvang en daklozen. Hoe zorg je voor hen, maar ook voor de mensen waarmee ze in contact komen? We zorgen dat onze Schakelteams verbindingen blijven leggen met en voor psychisch kwetsbaren. We helpen bij het vormgeven van een aanpak om huiselijk geweld te voorkomen. We ondersteunen diverse huurdersorganisaties en woningcorporaties bij het maken van afspraken over o.a. huurbeleid en omgang met huisuitzettingen. We helpen regionaal bij de transformatie van de Jeugdhulp waardoor iedereen de zorg kan blijven krijgen die nodig is. We proberen in Nieuwegein de kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling extra mogelijkheden te bieden, bijvoorbeeld met zomerscholen. In en om Utrecht blijven we contact houden met senioren die hun woonwensen niet helemaal zelfstandig kunnen vervullen. We managen wijkteams in Almere om in deze tijden de juiste benadering te kiezen.

Het gaat niet alleen om de inhoud, maar ook om de verbinding. Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen aan het werk is gegaan om zoveel mogelijk te zorgen en te regelen voor de mensen die het nodig hebben. En dat geldt voor heel Nederland, vrijwilligers en professionals, in en zeker ook buiten de zorg. De kwaliteit van samenleven wordt tijdens een crisis zichtbaarder. Dat inspireert mij en ik ben er trots op.

Erik Vermathen
Directeur
Email: e.vermathen@stade.nl
Tel: 06 10 93 94 04