Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

‘Live’ trainingen geven, het mag weer!

16 juli 2020

Nadat vergaderen lange tijd alleen maar thuis aan het beeldscherm gebeurde, mocht ik vorige week weer live een training geven. Dat ik daar in Tilburg heel vroeg mijn bed voor uit moest, dat had ik er wel voor over. Ik had er zin in. Een beetje onwennig stapte ik ’s ochtends vroeg weer in mijn auto richting Utrecht. 

Alles was eraan gedaan om de training volledig coronaproof te maken. Om te beginnen was daahet uitgebreide protocol ‘Veilig trainen in de 1,5 meter economie’ met richtlijnen. In dat protocol was aan alles gedacht. Zo moest bijvoorbeeld het in de cursus te gebruiken trainingsmateriaal (als pennen, blokjes enz.) verpakt worden aangeboden. Uiteraard werd daaraan de speciale Stade tube handgel toegevoegd. 

Ook de cursusruimte was aangepast. Vaste aangegeven plaatsen voor de cursisten met 1,5 afstand daartussen. De lunch werd per persoon geserveerd. De omstandigheden waren optimaal om veilig te kunnen trainen, maar raar voelde het wel. Het was vreemd om de cursisten bij binnenkomst niet de hand te kunnen schudden om kennis te maken. Dat moest nu allemaal op afstand gebeuren.  

Ondanks alle beperkingen was het fijn om weer een dag live voor een groep te staan, reacties te krijgen, discussie te kunnen voeren en gezichten goed te kunnen zien. De uitdrukking ‘midden in een training zitten’ omvat meer dan een verwijzing naar de tijdsbesteding. Het is ook letterlijk voelen, horen en ervaren. En dat is meer dan je alleen via een beelscherm kunt zien.  

De cursisten waren ook blij. Met af en toe een geintje tussendoor, werd het een hele leuke en leerzame dag over Renovatie en Herstructurering. En als het geven van een training niet kan zoals het zou moeten, dan moet het maar zoals het kan. Ik ben blij dat live trainen weer mogelijk is en kijk alweer uit naar de volgende training! 

Wil je ook een training op het terrein van de volkshuisvesting? Neem dan contact met me op en we maken een training op maat. 

Marlies Bodewus 
Senior Adviseur Wonen Stade Advies 
Email: m.bodewus@stade.nl 
Tel: 06 51 05 88 14