Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Nieuw budgethoudersportaal voor PGB van start

5 juli 2018

Een beperkte groep PGB budgethouders is live gegaan met het nieuwe budgethoudersportaal.  De gemeente Westland en DSW zorgkantoor zijn de eerste partijen die sinds kort over zijn. Daardoor is de eerste miijlpaal bereikt en wanneer alles goed verloopt zullen andere zorgkantoren en gemeenten kunnen volgen.

Over het beheer en uitvoering van het trekkingsrecht is al een langere tijd veel gezegd en geschreven. Het werd al snel door de budgethouder als een complex en traag systeem ervaren dat al snel leidde tot enorme administratieve rompslomp. De budgethouder stond niet langer meer centraal.

In samenwerking met ICT-experts van DSW, het programma van eisen van Per Saldo en budgethouders zijn pgb-zaken makkelijker en eenvoudig er gemaakt en uitgebreid getest.  Per Saldo ziet het nieuwe portaal als een hele vooruitgang voor de eigen regie welke ook aansluit bij het VN-verdrag voor mensen met een beperking.

Het betreft nu nog een pilot met een beperkte groep mensen.

Meer informatie over het portaal op www.entreepgb.nl en voor budgethouders  dit bericht waarin verdere uitleg wordt gegeven.

Bron: Per Saldo

Rudy Bonnet van Stade Advies was projectleider van de pilots integraal PGB in Delft en Woerden.
r.bonnet@stade.nl
06-51749712