Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Productief partnerschap is sleutel in het sociaal domein

18 december 2018

Productief Partnerschap blijkt een goed antwoord te zijn bij het zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke dilemma’s en de transformatie binnen het Sociaal Domein. Stade Advies helpt op weg.

Lees meer

Prestatieafspraken: Ervaringen en tips voor huurdersorganisaties

18 december 2018 door Claartje Sadee

 

Talloze gemeenten, corporaties en huurdersorganisaties hebben onlangs de prestatieafspraken ondertekend; een hele klus waaraan zij de laatste maanden hard hebben gewerkt. Hoe verloopt deze samenwerking eigenlijk sinds de in 2015 herziene  Woningwet? Welke ervaringen zijn opgedaan? En hoe ervaren de huurdersorganisaties het proces?

Lees meer

E-book over de kosten voor wonen en zorg

5 maart 2019

Vraagt u zich ook wel eens af hoe dat zit met de kosten voor wonen en zorg? Dat is ook erg ingewikkeld. Daarom heeft Woonz.nl in samenwerking met verschillende experts, waaronder de Verhuisadviseur een e-book samengesteld. Bent u ook benieuwd? Download dan hier het interactieve E-book: e-book woning- en zorgprijzen-interactief

Lees meer

Scharrelruimte gevraagd voor psychisch kwetsbare inwoners

15 januari 2019

Meer scharrelruimte voor gemeenten, organisaties en professionals was de belangrijkste uitkomst op de gemeentelijke werkconferentie in Almere (in 2018) waar preventie en inclusie van psychisch kwetsbare inwoners centraal stond. De uitkomsten van de conferentie waren de opmaak voor het vervolg in 2019: twee proeftuinen in 2 wijken.

Lees meer:

Artikel

Lees meer

Datagedreven jeugdbeleid zorgt voor kostenbesparingen zonder verlies van kwaliteit

15 januari 2019
Lees meer

Eenzaamheid Wmo-gebruikers toegenomen

18 december 2018

In 2017 voelde 20% van de mensen in de Wmo zich zeer eenzaam. Bij mensen die daarnaast nog van een voorziening in de Participatiewet of de Jeugdwet gebruik maakten (multi-gebruikhuishoudens) was dat 22%. Dit blijkt uit de derde SCP-rapportage over de ontwikkelingen in het sociaal domein.

Lees meer

‘Ik zie gezinnen die de hulp van de gemeente echt nodig hebben, maar niet krijgen’

18 december 2018

Sociaal advocaat Renske Imkamp voert rechtszaken voor burgers tegen de gemeente over Wmo- en jeugdwet beschikkingen. ‘De meest gemaakte fout van gemeenten is dat ze niet voldoende onderzoeken wat een hulpvrager nodig heeft, en vooral waar die dat kan aanvragen.’

Lees meer

Nieuwe website geeft ggz-patiënt meer inzicht in behandeling

18 december 2018

Een samenwerkingsverband met daarin onder meer zorgverzekeraars en de ggz-sector heeft de website kiezenindeggz.nl gelanceerd, zodat mensen met psychische klachten die op zoek zijn naar de juiste behandeling en behandelaar gemakkelijker de juiste informatie daarover kunnen krijgen en een psychiater of psycholoog in de buurt kunnen vinden.

Lees meer