Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Column – Dat pakken ze ons niet meer af

6 april 2023

Ik ben getrouwd met Treurigheid,
woon samen met Verdriet.
Krijg soms bezoek van Eenzaamheid
maar helpen doet dat niet. 

Lévi Weemoedt

Als je wist wat je zou gaan meemaken in je leven, zou je er dan aan beginnen? En als je ontdekt dat leed en pijn je niet bespaard blijven en je beseft dat vroeg of laat onherroepelijk de dood wacht, hoe ga je daar dan mee om? Hoe maken we het dragelijk, of kunnen we zelfs toch gelukkig zijn? Bij mijn opa hing een tegeltje met de spreuk ‘Een mens lijdt meestal het meest door het lijden dat hij vreest, doch dat nooit op komt dagen”. Je dus geen zorgen proberen te maken, er het beste van hopen, de zinnen verzetten of verdoven, genieten nu het nog kan? Zo vroeg mogelijk aan je bucketlist beginnen? Onder het motto ‘Dat pakken ze ons niet meer af’.

Lees meer

Partner Praat – met Dirk-Jan Knol, wethouder Bodegraven-Reeuwdijk

6 april 2023 door Erik Vermathen

In deze rubriek staan onze partners uit het werkveld centraal. Hoe werken zij aan de kwaliteit van samenleven? Welke ontwikkelingen en uitdagingen zien zij in hun praktijk en hoe pakken ze die op? Voor deze maart-editie van 2023 spraken wij met Dirk-Jan Knol, wethouder in de gemeente Bodegraven-Reeuwdijk.

Lees meer

In de spotlight – Samen is ook werk

6 april 2023 door Janina Hontscharenko

In deze rubriek vertellen medewerkers van Stade hoe één van hun projecten bijdraagt aan de kwaliteit van samenleven? Hoe gaan zij te werk? Welke uitdagingen komen zij tegen? En wat valt er te leren? In deze editie vertelt Janina Hontscharenko over haar opdracht als kwartiermaker lokale arbeidsparticipatie.

Bij maatschappelijke opgaven zoals armoede, diversiteit en participatie, is samenwerking tussen overheden, bedrijven, sociale ondernemingen, inwoners en hulporganisaties een voorwaarde. Stade Advies werkt daaraan onder de naam Productief Partnerschap. Bij deze aanpak wordt zij ook vaak gevraagd om in de maatschappelijke vraagstukken de stem van de inwoner te laten klinken en beleid zo te maken of uit te voeren dat de samenwerking verbetert en de doelen behaald worden. Samenwerken klinkt zo vanzelfsprekend, maar in de praktijk is het nog niet zo simpel. Is samenwerken het doel of het middel? Samenwerken omdat je samen meer kan bereiken dan ieder voor zich is de gedachte. Partijen en mensen hebben of krijgen een relatie met elkaar, er is verbinding nodig. Vaak is het zo dat als je samenwerkt in het sociaal domein je in vele vraagstukken met elkaar samenwerkt en een geschiedenis hebt met elkaar. Het onderhouden van een goede relatie is belangrijk, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Lees meer

Reflectie – In iedere regio een RET, maar werkt het?

6 april 2023

In deze rubriek reflecteren medewerkers van Stade op maatschappelijke ontwikkelingen. Welke ontwikkelingen zien zij? Hoe komen deze in de praktijk terug? En wat zijn de uitdagingen daarbij? In deze editie staat Suzanne Bunnik stil bij de knelpunten en kansen na de transitie van de jeugdzorg in 2015.

“Ik was betrokken bij de inrichting van een Regionaal Expertiseteam Jeugd (RET) voor zeven gemeenten in Gelderland. De komst van het RET was een gevolg van de transitie van de zorg in 2015, waarbij de gemeenten de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg overnamen van de landelijke overheid. Het RET werd in het leven geroepen om de problemen die gemeenten hierbij ondervonden te verminderen. Maar is dat ook gelukt? Welke problemen waren er eigenlijk? En welke oplossingen zijn mogelijk? Op deze vragen ga ik in deze rubriek in.”

Lees meer

Goed om te weten

6 april 2023

Wilt u meer artikelen lezen met betrekking tot het sociaal domein, jeugd of wonen? En / of te weten komen wat er met betrekking tot deze thema’s zoal georganiseerd wordt? Wij hebben alvast een selectie voor u gemaakt.

Lees meer

Vacature Senior Adviseur Volkshuisvesting

14 maart 2023

Als senior adviseur volkshuisvesting heb je een zelfstandige en verantwoordelijke functie en vervul je verschillende rollen gericht op de inrichting, innovatie en versterking van huurdersparticipatie. Jouw opdrachtgevers zijn huurdersorganisaties en woningcorporaties.

Lees meer