Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Reflectietool eigen kracht voor gemeenten

19 december 2019

Het ‘versterken van eigen kracht’ van burgers is een centraal uitgangspunt in gemeentelijk beleid en in het dagelijks werk van professionals. Maar wat verstaat men precies onder ‘eigen kracht’? Het Verwey-Jonker Instituut ontwikkelde samen met TNO een reflectietool voor gemeenten om met professionals, samenwerkingspartners en gezinnen in gesprek te gaan over eigen kracht.

Lees meer

Huurdersparticipatie en privacywetgeving: bondgenoten of tegenstanders?

19 december 2019

Huurdersorganisaties worden geacht alle huurders te vertegenwoordigen. Om dat op een goede manier te kunnen doen is het noodzakelijk om met alle huurders in contact te kunnen komen. Voor de invoering van de nieuwe privacywetgeving was dat geen probleem.

In mei 2018 werd echter de nieuwe AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, ingevoerd. Deze Europese privacywetgeving is er voor alle organisaties die persoonsgegevens vastleggen. Ook de huurdersorganisaties moeten aan de AVG voldoen. Of zij nu vereniging of stichting zijn, dat maakt niet uit. De persoonsgegevens die zij vastleggen van hun leden vallen onder de nieuwe privacywet.

Lees meer
Wervind & Selectie Stade Advies

19 december 2019

Kost het werven van nieuwe directieleden en/of management u veel tijd? Bespaar tijd en geld en laat het zoeken van kandidaten over aan de experts van Stade Advies. Wij hebben veel kennis, expertise en jarenlange ervaring in deze markt én het netwerk om de juiste kandidaat voor u te vinden. Wij zijn u graag van dienst!

Lees meer

Verhuisadviseur Senioren deelt ervaringen in Rotterdam

19 december 2019

De Verhuisadviseur Senioren is al sinds 2013 actief in diverse gemeenten in de regio Utrecht. Ook Rotterdam wil hulp gaan bieden aan Rotterdamse ouderen om te verhuizen naar een geschikte woning waar mensen op een prettige manier zelfstandig kunnen blijven wonen. In het Uitvoeringsprogramma Rotterdam Ouder en Wijzer is daarom opgenomen dat er een pilot gaat starten met wat ze in Rotterdam ‘seniorenmakelaars’ noemen.

Lees meer

Schakelteams Almere gestart!

19 december 2019

Stade ontwikkelt in Almere van onderop een aanpak om op maat te bouwen aan een inclusieve wijk, waarin ook mensen met psychische kwetsbaarheid zich thuis voelen en kunnen meedoen. We doen dat om te beginnen in de wijken Haven en Stedenwijk.

Lees meer

‘Blijf niet sleutelen aan het stelsel’

19 december 2019

Al decennia wordt gewerkt aan verbetering van het jeugdstelsel, maar het lukt steeds opnieuw niet om de beoogde vernieuwing te realiseren. Dat toont de geschiedenis van het jeugdstelsel, die het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) in kaart heeft gebracht.

Lees meer