Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Overwegingen en ervaringen van 17 gemeenten over ‘het’ wijkteam

2 mei 2017 door Elize Lam

Twee jaar na de decentralisaties en de massale ontwikkeling van (wijk)teams blikken diverse gemeenten terug op de keuzes die zij maakten bij de oprichting van de teams. Behalve cijfers over de feitelijke stand van zaken, hebben gemeenten ook behoefte aan de verhalen achter de cijfers laat Movisie zien.

Movisie publiceerde (maart 2017) ervaringskaarten met positieve punten en aandachtspunten, en inspirerende gedachtenkaarten. Deze zijn gebaseerd op ervaringen met verschillende organisatievormen en positioneringen van de (wijk)teams uit de literatuur, en op ervaringen die zijn opgedaan in gesprekken met medewerkers uit zeventien gemeenten. De kaarten zijn te gebruiken bij de doorontwikkeling van het integraal werken in gemeenten. De publicatie vind u via deze link  Organisatievormen wijkteams

Bron: website Movisie

Overwegingen en ervaringen van 17 gemeenten over ‘het’ wijkteam

Seniorenmakelaar maakt het verschil

19 april 2016 door Claartje Sadee

Ervaringen corporaties
Een op de vijf corporatiewoningen wordt bewoond door een alleenstaande van 65 jaar of ouder. Er zijn verschillende manieren waarop woningcorporaties de doorstroom van senioren naar een voor hen geschikte woonvorm faciliteren. Steeds meer corporaties zetten een seniorenmakelaar of een verhuisadviseur in die oudere huurders helpt bij het zoeken en vinden van een andere, geschikte woning. Sommige met succes, bij anderen laten de resultaten nog op zich wachten.

Lees meer

Verhuisadviseur Senioren Utrecht

23 februari 2016 door Claartje Sadee

De Verhuisadviseur Senioren biedt sinds twee jaar hulp en advies aan Utrechtse senioren met een verhuiswens naar een beter passende woning. Op 22 februari 2016 is de eigen website online gegaan.

Lees meer

Verhuisadviseur voor senioren in Utrecht

Lees meer