Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Praktische tool: ‘Uw initiatief past niet in ons kader. En wat doen we nu?’

30 januari 2020

Onder de titel ‘Uw initiatief past niet in ons kader. En wat doen we nu?’ is het afgelopen jaar in Limburg onderzoek gedaan naar de relatie tussen burgerinitiatieven en lokale overheid. Dit onderzoek is afgerond met een symposium en de presentatie van een brochure. Deze bevat tweemaal 10 vragen die bewonersinitiatieven én ambtenaren kunnen gebruiken om een betere dialoog met elkaar te voeren. De brochure is hier in te zien.

‘Uw initiatief past niet in ons kader. En wat doen we nu?’ heeft volgens de onderzoekers veel waardevolle, grappige en soms zelf gênante verhalen verzameld over hoe inwonersinitiatieven en overheden in de praktijk draagvlak en verantwoording beleven. In totaal zijn 15 casussen onderzocht.

Het onderzoek is uitgevoerd door Universiteit van Maastricht, Gemeente Peel en Maas, welzijnsinstelling Synthese en de VKKL en met steun van de Provincie Limburg.

Bron: Programma Sociaal Domein

Stade Advies ondersteunt burgerinitiatieven op verschillende plekken.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met Erik  Vermathen
E.vermathen@stade.nl
06 10 93 94 04