Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Regionaal afwegingskader jeugd

7 oktober 2015

Handreiking voor gemeenten en professionals hoe zij met elkaar tot een verantwoorde toeleiding naar jeugdhulp kunnen komen.

Dit afwegingskader is geschreven om gemeenten een handreiking te bieden. Het geeft een beeld van de manier waarop gemeenten, professionals en opvoeders/jeugdigen met elkaar tot een verantwoorde toeleiding naar jeugdhulp kunnen komen. Hierbij is de optimale inzet van eigen kracht en het waar mogelijk benutten van sociaal kapitaal de leidraad.

Deze notitie bestaat uit 4 hoofdstukken, waarin per hoofdstuk een beschrijving staat van toegang en toeleiding vanuit een andere invalshoek.
-In hoofdstuk 1 worden de gemeentelijke verantwoordelijkheden beschreven die grotendeels vanuit de wettelijke vereisten worden gesteld.
-Hoofdstuk 2 beschrijft de uitvoering van de toeleiding van vraagstelling tot vraagbeantwoording. Hoe deze wordt vorm gegeven is primair een lokale verantwoordelijkheid.
-In hoofdstuk 3 wordt vorm gegeven aan een vraaggerichte, in plaats van een aanbod gestuurde afweging. De gemeenten in de FoodValley gaan hierbij uit van een indeling op basis van interventieniveaus die aansluiten bij de vraagbehoeften van ouders, opvoeders en jeugdigen.
-Hoofdstuk 4 geeft aan vanaf welk interventieniveau een verleningsbeschikking noodzakelijk is en de wijze van afhandeling.
In de bijlagen 1 en 2 worden het toeleidingproces en de bijbehorende ICT structuur schematisch weergegeven.

Het regionaal afwegingskader vindt u hier: DOWNLOAD

Contactformulier

Wilt u meer weten over dit artikel?  U kunt hier uw bericht achterlaten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.