Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Samenvoegen verordening Wmo en jeugdhulp

19 december 2017

Met het oog op de transformatie wil Dalfsen integraal werken in het sociaal domein. Daartoe bundelde de gemeente de verordeningen Wmo en Jeugdhulp tot één verordening.

Gezamenlijk loket

Dalfsen wil dat inwoners hun zorgvraag gemakkelijker bij de gemeente neer kunnen leggen, zonder dat ze zich hoeven af te vragen met welke wet hun vraag te maken heeft. Daarom hebben de verschillende onderdelen in het sociaal domein al een gezamenlijk loket voor inwoners.

Gezamenlijke verordening

Nu heeft Dalfsen ook de verordeningen van de Wmo en de jeugdhulp gebundeld tot één verordening. Gemeenten van de Toekomst sprak beleidsmedewerkers maatschappelijke ondersteuning Ilse Veerbeek en Willeke Jonker en wethouder Jan Uitslag over hoe de samengevoegde verordening tot stand kwam.

Zij beantwoordden de volgende vragen:

  • Wat was de aanleiding voor het samenvoegen van de verordeningen Wmo en jeugdhulp?
  • Wat zijn de voordelen van een samengevoegde verordening?
  • Wat willen jullie andere gemeenten meegeven?
  • Zijn er randvoorwaarden voor het samenvoegen van de verordeningen?
  • Behandel je bepaalde punten apart, zoals de eigen bijdragen?

 Lees hieronder het volledige interview:

Bron: VNG

Stade Advies is op verschillende plekken in het land actief met de échte transformatie. Wij initiëren innovatieve trajecten en hebben een brede praktijkervaring in het sociale domein. Van daaruit helpen wij u graag bij het starten en versnellen van vernieuwende ontwikkelingen. Het gaat bijvoorbeeld om:

– Doorontwikkeling van sociale teams en jeugdteams; – Kansen voor het werken met integrale PGB’s; – Vernieuwende wijze van inkoop en verbinden eerste en tweede lijn; – Benutten burgerkracht en kansen voor preventie;  -Meten en monitoren van effectiviteit en vernieuwingen binnen het sociaal domein

Meer informatie?

Erik Vermathen e.vermathen@stade.nl  06 10939404

Rudy Bonnet    r.bonnet@stade.nl        06 51749712