Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Schakelteams Almere gestart!

19 december 2019

Stade ontwikkelt in Almere van onderop een aanpak om op maat te bouwen aan een inclusieve wijk, waarin ook mensen met psychische kwetsbaarheid zich thuis voelen en kunnen meedoen. We doen dat om te beginnen in de wijken Haven en Stedenwijk.

In november zijn daar zogenaamde Schakelteams gestart. Hierover schreven wij eerder een bericht.

Op 14 november hebben de medewerkers van het Schakelteam Haven zichzelf gepresenteerd tijdens de feestelijke opening van het Buurtlokaal Kimwierde. Het Buurtlokaal is een huiskamerinitiatief van bewoners, Welzijnsinstelling de Schoor en woningcorporatie Ymere.

De leden van het Schakelteam willen, vanuit een achtergrond van ervaringsdeskundigheid, welzijnswerk en GGZ, graag in contact komen met bewoners met psychische kwetsbaarheid en hun omgeving. Doel is hen in contact te brengen met passend activiteitenaanbod, hulp of ondersteuning. Het Schakelteam maakt gebruik van het Buurtlokaal om zichtbaar en laagdrempelig in de wijk aanwezig te zijn, en in gesprek te gaan met buurtbewoners.

De druk bezochte opening bood hiervoor een prima gelegenheid. De aanwezigheid van het Schakelteam leidde al tijdens de opening tot een eerste concrete ‘schakelactie’. Een buurtbewoner die de stap naar instanties nog niet had durven zetten sprak een van de schakelteammedewerkers aan. Samen met deze bewoner wordt nu onderzocht wat de volgende stap naar hulp kan zijn.

Suzanne Bunnik
Senior Adviseur
s.bunnik@stade.nl
06 34242143