Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Seniorenmakelaar maakt het verschil

19 april 2016 door Claartje Sadee

Ervaringen corporaties
Een op de vijf corporatiewoningen wordt bewoond door een alleenstaande van 65 jaar of ouder. Er zijn verschillende manieren waarop woningcorporaties de doorstroom van senioren naar een voor hen geschikte woonvorm faciliteren. Steeds meer corporaties zetten een seniorenmakelaar of een verhuisadviseur in die oudere huurders helpt bij het zoeken en vinden van een andere, geschikte woning. Sommige met succes, bij anderen laten de resultaten nog op zich wachten.

Factsheet
Het Kenniscentrum zet in de factsheet ‘De Seniorenmakelaar maakt het verschil’ de ervaringen van verschillende corporaties sinds 2011 en conclusies uit diverse onderzoeken op een rij. De factsheet belicht onder andere:
• De gereedschapskist van de seniorenmakelaar
• 12 effecten van de inzet van de seniorenmakelaar
• De resultaten van 7 seniorenmakelaars op een rij
• De do’s en don’ts na vijf jaar ervaring met de seniorenmakelaar
• Tips voor samenwerking en interessante links
Bron en downloaden factsheet: Kenniscentrum Wonen-Zorg, 19 mei 2016

Verhuisadviseur Senioren Utrecht
Eén van de onderzochte projecten betreft de Verhuisadviseur Senioren Utrecht. Dit project is ontwikkeld door Stade Advies in opdracht van de gemeente Utrecht en de STUW (Stichting Utrechtse Woningcorporaties). Werkt u bij een gemeente of woningcorporatie en overweegt u het aanstellen van een verhuisadviseur of wooncoach? Neem voor informatie en advies contact op met
Claartje Sadée
c.sadee@stade.nl.

Relevant

Verhuisadviseur Senioren Utrecht

23 februari 2016 door Claartje Sadee

De Verhuisadviseur Senioren biedt sinds twee jaar hulp en advies aan Utrechtse senioren met een verhuiswens naar een beter passende woning. Op 22 februari 2016 is de eigen website online gegaan.

Lees meer