Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Training ‘huurdersparticipatie: van frustratie naar innovatie’

23 maart 2020

In de overlegwet en de woningwet staat omschreven wat de rechten van huurdersorganisaties zijn. Vrijwel elke corporatie heeft een samenwerkingsovereenkomst met daarin onderwerpen, rechten en plichten. Het periodieke overleg tussen de huurdersorganisaties en de corporaties leidt vaak tot frustraties: de huurders vinden dat ze geen invloed hebben en niet serieus genomen worden, de corporaties vragen zich af welke groepen huurders worden vertegenwoordigd en hebben het idee niet genoeg waardevolle informatie te krijgen.

Toch is het moeilijk hier verandering in te brengen. De huurdersorganisatie wil geen invloed verliezen, de corporatie wil geen slecht imago krijgen én de wet zegt dat deze samenwerking moet plaatsvinden. Hoe kom je van frustratie tot innovatie?

Resultaat

  • Je kunt reflecteren op het proces en de resultaten van huurdersparticipatie.
  • Je kunt je eigen situatie analyseren.
  • Je kent voorbeelden van anderen en heb je een helder idee van waar je naartoe wilt.
  • Is jouw casus geanalyseerd en besproken en kun je met een duidelijke strategie terug naar je eigen praktijk.

Doelgroep
Deze training is voor medewerkers en bestuurders die te maken hebben met huurdersparticipatie en die de praktijk (samenwerking) willen verbeteren. Leden van besturen van huurdersorganisaties met die intentie zijn ook welkom!

Docent
De training wordt verzorgd door drs Erik Vermathen. Hij is veranderkundige en trainer, heeft veel ervaring in de volkshuisvesting en was afgelopen jaren als externe deskundige nauw betrokken bij de innovatie van huurdersparticipatie op diverse plekken in Nederland.

Aanmelden? Klik hier!