Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Vanaf 2018 geen inkoop Jeugd-GGZ meer met DBC systematiek

19 december 2017

Tot en met 2017 kopen gemeenten jeugd-GGZ in met de DBC-systematiek. Vanaf 2018 mag dat niet meer. Dit is bij de overgang van de jeugd-GGZ naar de Jeugdwet bestuurlijk afgesproken. Gemeenten en aanbieders moeten zich dit jaar op deze overgang voorbereiden.

Regio’s die eind mei 2017 nog niet hebben uitgewerkt hoe de bekostiging van jeugd-ggz er vanaf 1 januari 2018 uitziet, kunnen het beste de inspanningsgerichte uitvoeringsvariant kiezen. Dit is het gezamenlijk advies van de VNG en GGZ Nederland aan gemeenten.

Advies
Sommige regio’s zijn al overgestapt naar een van de drie landelijke uitvoeringsvarianten voor de bekostiging van jeugd-GGZ of weten al welke uitvoeringsvariant vanaf 2018 gebruikt wordt. Heeft een regio dit nog niet besloten, dan raden VNG en GGZ Nederland aan om de¬†inspanningsgerichte uitvoeringsvariant te kiezen. Deze uitvoeringsvariant sluit het beste aan op de DBC-systematiek.

Bron: VNG