Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie of Accepteren
Stade advies

Verhuisadviseur Senioren wint prijs doorstroming

15 februari 2022

Op 27 januari 2022 stond Stade Advies in de finale van de Challenge Doorstroming, een initiatief van de Provincie Utrecht. De uitdaging was het aandragen van een creatieve oplossing om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen, zodat meer eengezinskoopwoningen beschikbaar komen. Na verschillende fasen van deze wedstrijd succesvol doorlopen te hebben, mochten we tijdens de finale tot onze grote vreugde de derde prijs in ontvangst nemen.


Uit handen van jurylid Betsy de Keizer (adviseur Senior Wonen) mocht Stade Advies de derde prijs (1000 euro) in ontvangst nemen. Foto: Desiree Meulemans.

Meer specifiek was het doel van de Challenge het zoeken naar innovatieve oplossingen om ouderen de mogelijkheid te bieden door te stromen naar een kleinere, toekomstbestendige woning. Hierdoor kunnen meer huishoudens wonen in een passende en gewenste woning en vermindert de vraag naar nieuwbouwwoningen. De 25 initiatieven die ingezonden werden voor de Challenge, zijn beoordeeld op impact, innovativiteit en haalbaarheid.

‘De Verhuisadviseur Senioren’ van Stade Advies helpt al op veel plaatsen senioren in sociale huurwoningen persoonlijk om de eerste stap richting verhuizen te zetten. Deze individuele begeleiding gaat ze nu verder uitbreiden richting kopers. Dat biedt geen enkele andere organisatie, maar is wel hard nodig. ”Heel veel senioren hebben geen beeld bij de woningen die – vaak online – worden aangeboden en wat de alternatieven zijn. Daarbij komt dat mensen die al 40 of zelfs 50 jaar in hun koophuis wonen, vaak geen enkele ervaring hebben op de huidige woningmarkt. Daarom weten zij soms niet hoe ze aan een andere woning kunnen komen”, aldus Marlies Bodewus, Senior Adviseur Wonen bij Stade Advies. Met dit als uitgangspunt gaat ‘De Verhuisadviseur Senioren’ aan de slag om de juiste match te maken tussen een woningzoekende en beschikbare woningen op de huizenmarkt. Middels persoonlijk contact, intensieve begeleiding en het leveren van maatwerk blijft de woonwens van potentiële verhuizers bovendien actueel. De nadruk die deze aanpak legt op de eerste stap in het proces van (mogelijke) verhuizing, het contact met de woningzoekende en het feit dat deze oplossing breed toepasbaar is, zijn aspecten van ‘De Verhuisadviseur’ die de jury aanspreken. Stade Advies is bovendien van plan dit project verder te ontwikkelen en zich tevens te gaan richten op ondersteuning bij de daadwerkelijke verhuizing (zie ook: Challenge Doorstroming: woningzoekende centraal zetten | Versnelling woningbouw). Het winnen van de derde prijs in deze Challenge en de waardering van de jury, bieden een extra stimulans om hier vol enthousiasme mee verder te gaan.

Mocht u nader kennis willen maken met jurylid Betsy de Keizer, lees dan ook de rubriek de rubriek Partner Praat in dit E-zine.